Omgeving

De huizen van Bouteille Vacances liggen aan de rand van het oudste wijngebied in Frankrijk. In de omgeving vindt u dorpen en bastides zoals Montcuq, Montaigu de Quercy, Lauzerte en Tournon. De grotere plaatsen op ongeveer 30-40 minuten zijn Cahors, Montauban, Agen en Villeneuve sur Lot.

Het landschap heeft veel weg van het Italiaanse Toscane, maar bosrijker, met name de eigen vallei en directe omgeving. U kunt door het glooiende landschap schitterende tochten maken, waarbij u grotten kunt bezoeken, kunt gaan paardrijden, wandelen, fietsen, kanovaren, zweefvliegen, parachutespringen en tennissen. Golfen kunt u zelfs op ons eigen terrein zonder greenfee voor onze gasten, het is teveel om op te noemen.
Er zijn wekelijks meerdere markten, waarvan die van Montcuq de bekendste is. Bovendien veel rommelmarkten en brocantes, jazz avonden en wijnfeesten.

Bouteille Vacances in de Lot

Uitgelicht:

Gouffre de Padirac is een druipsteengrot die ligt 13 km ten noorden van Gramat in de Quercy in het departement Lot in Frankrijk. De grot is in 1889 ontdekt door Édouard Alfred Martel. Men kan met bootjes door de grot varen.

Gouffre de Paridac

Een bezoek is meer dan de moeite waard.  
Klik hier voor de website van Gouffre de Padirac

Wilt nu al meer weten van deze prachtige regio, begin dan uw eigen speurtocht naar de vele andere bezienswaardigheden in de Lot en de directe omgeving.

Vindt de belangrijkste bezienswaardigheden op Google….

De regio

In het noordwesten van de Zuid-Franse regio Occitanië, voorheen Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées, ligt het departement de Lot, vernoemd naar de gelijknamige rivier.

Deze regio heeft een lange geschiedenis, getuige heel oude vestingstadjes, bastides en kastelen. 

De Lot geniet van een zacht klimaat dat zowel door de Atlantische Oceaan als door de Middellandse Zee beïnvloed wordt. De streek is rijk aan natuur, cultuur en historie. De Lot is werd in vroeger tijden de landstreek Quercy genoemd, een kalkplateu waar de rivieren de Lot, de Dordogne en de Célé het landschap vormgeven.

Hieronder wat beelden van de directe omgeving van Bouteille Vacances.

Markt in het dorp
Marché gourmande in Tournon
Een pleintje in Montcuq
Penne d'Agenais
Een van de prachtige gevels in Lauzerte
Hoek voor de kleintjes bij het zwembad
PlayPause
previous arrow
next arrow
 
Marché gourmande in Tournon
Een pleintje in Montcuq
Penne d'Agenais
Een van de prachtige gevels in Lauzerte
Hoek voor de kleintjes bij het zwembad
previous arrow
next arrow
Shadow

Landhuis “la Bouteille Haute”